Karlar.

Män och raggningsrepliker. Jag förstår inte grejen?

För det första. 37 år med Jon Olsson-frilla är inte min grej.

Second. Visst, jag blir glad och smickrad när killar ger mig komplimanger. Det är klart det är en riktigt ego boost när man får höra att man har fantastiska ögon. Men när killen säger exakt samma sak 40 gånger är det inte en komplimang längre.

Sist men absolut inte minst. "Följ med mig hem och du ska få en natt du aldrig kommer glömma!" Alltså va? Jag vet inte någon som skulle falla för en replik som denna. Och denna har man hört ett antal gånger av desperata fulla drägg. Usch och fy.

Efter många "nej" och "släpp mig" säger jag till honom att jag hatar killar, att jag är lesbisk och dessutom lider av svår bacillskräck. Inte förrän då låter han mig vara.


Bara för att man erkänner att man är singel verkar det som att killar tror att alla knep är tillåtna. Men hey, jag kanske trivs med att vara singel?


Sauerkraut.

Idag är jag lite småsur och tjurig. Mest av 2 anledningar.

1. Jag fick jobb imorgon, vilken innebär att jag kommer tillbaka till Östersund 20.30 imorgon. Jag som hade tänkt åka på skalet och kika lite. Jag är självklart glad över att jag får jobba, men det börjar kännas att man jobbat varje helg i 1,5 månad. Men vi får se hur pigg jag är, kanske åker dit och kikar en sväng iaf.

2. Även punkt 2 har med jobbet att göra. Och det är att det är så förbannat orättvist hur mycket man får jobba. Jag har sagt att jag kan jobba hur mycket som helst, men ändå finns det dom som jobbat 50 timmar mer än mig. Och det tycker jag är helt åt skogen. Jag förstår självklart att det inte går att göra det helt rättvist när man jobbar på timmar och olika tåg osv. Men 50 timmar? Det är inte okej enligt mig.


Jaa, jag är en gnällspik idag. Men jag håller humöret uppe trots allt, för på söndag SKA jag och Zilva ut på tur. Oavsett väder. Sådäså!

Poetry.

Igår var jag och Orgmets ut och tog några öl (döm mig inte, för min helg är mitt i veckan). Vi tjötade, jämförde tågupplevelser och diskuterade överförfriskade människor. Vi skrattade, halkade och kommenterade karaokeprestationer. Drog upp till Haga och spelade Call of Duty samtidigt som vi snackade med Pirre från Karlstad via headset.
När klockan började ticka iväg way to much begav jag mig ut i snöovädret. Ringde taxi som upplyste mig om att alla Sundsvalls taxibilar kört fast (?). Var bara till att knata med snö nästan upp till knäna. Under promenaden fick jag en känsla och tankarna flög iväg en stund. När jag sedan kom hem efter 45 minuter satte jag mig vid datorn och skrev ned något som skulle kunna liknas vid en dikt. Vafan hände egentligen? Grejen är att den blev rätt bra. Någon dag kanske jag slänger upp den här.

Babbelbabbel. Jag är trött.


"Och där står jag. I ett kaos av snö och andas."

Vi fortsätter.

Ni börjar säkert bli less på att detta sakta men säkert har förvandlats till en tågblogg. Men jag jobbar rätt mycket, och jag tycker det är sjukt roligt, så ni får helt enkelt stå ut. Därför bjuder jag på helgens citat ala Sophie. Jag ska göra ett utrop inför 300 resenärer, men som vanligt går det inte helt enligt planerna..

-"Meddelande från bistron. Vi kan meddela att bistron nu är öppen, och bistron finner ni i mitten av vagnen. Eeeeh, mitten av tågvagnen! Nej! Mitten av tåget."

Sthlm i eftermiddag, yey!

Score.

Jag var ut en sväng i Sthlm efter jobbet i onsdags. Bishop arms för en öl och lite nattmat. Efter ölen var det dags att tömma blåsan. Väl på toaletten tar jag det sista papperet. När jag går ut står där en tjej och väntar på att det ska bli ledigt. Konversationen låter som följer:

Jag: Det är slut på papper på den toaletten, så att du vet.
Tjej: Åh, tack vad snällt för att du sa det. Verkligen jättesnällt!
Hon tar med sig papper och är på väg in på toaletten.
Tjej: Förresten, du är från norrland va?
Jag: Eeh, jaa?
Tjej: Ja, jag tänkte väl det. Du är så himla trevlig! Ingen från Stockholm skulle säga till om en sån sak.

De upphör inte att förvåna. Men, Norrland-Stockholm 1-0!


Och för er som missat det, Petter åkte till Åre igår. Trevlig rackare det där faktiskt.


Impulsiv, jag?

Jag tror det är något fel på mig. I förrgår köpte jag en jacka. En vit jacka. Och hur jag av alla människor ens tänker tanken att ha en vit jacka. Sen var den inte direkt billig heller. Impulsiv, javisst. Jag ska lämna tillbaka den imorgon.

Ellinor har övernattat här på vallbacken, men torbjörn och tjåken lyser med sin frånvaro. Förresten är torbjörn död, om jag inte minns fel. Yadayada.

Idag ska jag jobbedijobba. Ser verkligen framemot det. Bara bra människor ska jag jobba med. Hoppas på få dryga 08:or.


Förresten, när jag jobbade i lördags kom en stockholmsvalp på runt 16 år och skulle handla i bistron. Han tar upp en festis, säger på HÖG stockholmska:

- TJEEEEEENARE! Duu, va kostar den här lilla goooooodingen?


Rätt vad det är så är dom rätt underhållande, dom där stockholmarna.


Förresten2 så är jag med i George Clooneys kommande film. Höhö.


Alright.

Sundsvall it is. Inte för att jag direkt har bestämt mig, men det är det jag vill. Hursomhaver så sket sig (?) lägenheten, men jag hoppas få hyra in mig någon natt härochdär i en lägenhet ovanför biblioteket.

En riktigt trevlig fredagskväll med Ellinör och kamelen, den tackar vi ödmjukast för!
Lördagen gjorde jag bort mig lite, och fick en tjej att börja skrika, för att sen börja storgråta. Tur man lär sig efter vägen. Eller?

Yadayada. Mycket kan sägas och skrivas, men jag mår riktigt gött just nu. Och är inte det huvudsaken att man trivs? Say yes!


Mammutens dator, så jag bjuppar på en gammal bild på konken. Och som skrivet. Jag är ingen kattmänniska. Jag är en Konrad-människa.


Dagen D.

Idag är det deadline. Eller egentligen inte, men jag har satt en personlig deadline för att bestämma mig. Men jag står fortfarande och velar på samma ställe. Jag vet vad jag vill, men jag vet också vad jag borde. Det är så förbannat många aspekter i det här att jag blir alldeles vimmelkantig! Och blir det såhär lite jobb framöver som det är den här veckan har jag inte heller råd att bo i Östersund.

Oledoledoff.


Ohye!

Bästa skiten idag är trots mina nya, sköna och fina stövlar är att Kitty tackade ja till min vänförfrågan på facebook! Ballt, ballt som fan!


1, 2 eller 3?

Först. Av ren nyfikenhet, vem är du anonyme som röstar för sundsvall?

Sen är det väl själva fasen att jag inte hittar någon lägenhet i Östersund. För när jag väl bestämmer mig för att flytta till Sundsvall, då jäklar dyker det upp inte en, utan två lägenheter i Myssmarslanne. Jag som hade det nog jobbigt med att bestämma mig när det fanns 2 alternativ, och nu är det 3. Och ja, jag vet att jag tjatar om detta ämne. Men det är liksom inte så mycket annat som upptar min tankeverksamhet just nu. Har några dagar på mig innan jag måste bestämma mig.

Bra skit - jag har nya stövlar! Och dessa skall icke klippas sönder, om jag så ska sova med dem.


100 000, tack.

Lägenheten var fin. Inte lika mysig som sidsjövägen, men den går nog att få till riktigt härlig den med. Men, jag kan ju för fan inte bestämma mig. Så jag skriver en för- och nackdelslista om varje stad.


Östersund

+ Nära till jobbet.

+ Östersund på sommaren är väl helt fantastiskt!

+ Riktigt bra läge på lägenheten, billig och lagom storlek.

+ Nellie börjar gymnasiet till hösten.

+ Ellinor är närmre.

- Jag trivs inte riktigt i Östersund längre. Vilken är ett riktigt stort minus.


Sundsvall 

+ Har träffat och lärt känna en hel hög med fantastiska människor.

+ Det luktar inte så illa i stinktown trots allt.

+ Trivs riktigt bra i lägenheten.

+ Mamma bor här = mat!

- Att det tar minst 4 timmar att ta sig till och från jobbet.


Slutsatsen är alltså; trivas, eller pendla sjukt långt till jobbet? Båda skålarna väger liksom lika mycket, och jag vet varken ut eller in. Känner redan nu hur det tär att pendla framochtillbaka, men samtidigt behöver jag en nystart. Åh, jag gillar verkligen inte att fatta beslut!


Järnspikar.

Okej. Gårdagen var rolig. Östlund och Orgmets hälsade på, och det blev en hel massa tågprat. Vi åkte in på en förfest och jag blev en tjejbob. Där fanns också en snyggbob och en stjärtbob. Ner på stan och drack en smirnoff. Kebab och sedan hem. Väl hemma fick jag inte av mina stövlar, och efter 40 minuters slit och gråt klippte jag sönder den. Kul att jag ska jobba idag. Tejpa stövlarna eller ha skor som är 2 storlekar för stora? Det är frågan.

Och när jag äntligen bestämt mig för var jag ska bosätta mig, dyker det upp en lägenhet i östersund. Pris, läge och storlek är bra. Men vill jag bo i Myssmarslanne eller Stinktown? JAG VET INTE! Ska hursomhelst kika på den imorgon efter jobbet.


Bättre sent är aldrig.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag drog iväg på kryssning i början av året. 4 gånger hann det bli. Jag gillar verkligen Symphony!

Höll du några av dina nyårslöften?
Att jag skulle bli en bättre människa. Vet inte om de lyckades särskilt bra.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Erika och Micke fick Leon, Mira och Macke fick Harry och Veronica och Jim fick Pontus.

Dog någon som stod dig nära?
Min fina farmor tog sitt sista andetag i juli. ♥

Vilka länder besökte du?
Finland.

Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Mer jobb, mer sommar och mer lycka.

Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
24-25 januari. Galet, galet underbart!

Vad var din största framgång 2009?

Att jag lyckades få ett jobb som jag hittills trivs sjukt bra på.

Största misstaget?
Har ett gäng, men så roligt ska vi inte ha.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har nog aldrig varit så frisk som jag varit detta år.

Bästa
köpet?
Systemkameran.

Vad spenderade du mest pengar på?
Bensin, helt klart.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla båttrippar har gjort mig riktigt gott.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Highwayman - Hoffmaestro och Snuff - Slipknot.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare, förutom några riktiga downperioder. Det är fan inte kul att vara arbetslös.

Vad önskar du att du gjort mer?
Varit bättre på att höra av mig till vänner. Skärpning!

Vad önskar du att du gjort mindre?
Sovit. Snacka om att detta varit ett slött år.

Hur tillbringade du julen?

Hemma hos papputen i Klövsjö.

Blev du kär i år?
Nej.

Blev du tillsammans med någon?
Icke det.

Favoritprogram på TV?
Kollat väldigt lite på TV sista året. Men "How I Meet Your Mother" är kalas. Suit up!

Bästa boken du läste i år?
Heroin Diaries - Nikki Sixx. Vilken karl!

Största musikaliska upptäckten?
All underbar rock! Sick puppies, Rise Against, Itchy Daze mm.

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
En tårtbit i Helsingfors, smörgåstårta när jag kom hem.

Något du önskade dig men inte fick?
Önskade mig bara tårta, haha!

Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Spenderade några timmar i Helsingfors, drack goda drinkar och dansade natten lång. Snudd på fantastiskt!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Som sagt, mer jobb.

Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Bekväm, jävligt bekväm.

Vad fick dig att må bra?
Skratt så man får ont i magen, positiva människor och all längdskidåkning med Zilva.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Christer i P3.

Vem saknade du?
Ingen speciell.

De bästa nya människorna du träffade?
Alla grymma SJ toegvärds i Sundsvall.


Tack för mig, tack.

RSS 2.0